Évindító fitt pénteki challenge a Miskolctapolcai Strandfürdőben

Aktualitás dátuma: 
2019. január 11., péntek - 11:30
A programról
 
Újévi kihívásunk egy 4 gyakorlatból álló edzésprogramot tartalmaz, amelyet 4 héten keresztül heti 1 alkalommal (péntekenként) végeznek a résztvevők a Miskolctapolcai Strandfürdő Fitness termében.
 
A játékosok NŐI és FÉRFI kategóriában versenyezhetnek, amelyeket külön értékelünk. A challenge napokon bármikor végezhető a feladat. A gyakorlatok végrehajtása edzői felügyeletet igényel, az edzők a gyakorlatok számát és szabályosságát excel táblázatban rögzítik. Minden challenge nap nyertesének az eredménye megjelenik a következő hét hétfőjén a Miskolctapolcai Strandfürdő – Fitness nyilvános Facebook csoportban, valamint a teremben található TV képernyőjén.
 
A döntő 2019. március 3-án 16:00-kor kerül megrendezésre, ahol a challenge napok nyertesei vesznek részt és küzdenek meg a bajnoki címért a kategóriákban.
 
A játékosok a challenge idejére napi jegyet válthatnak vagy havi fitness bérletet vásárolhatnak, amely 2019. február 1-től 2019. március 3-ig érvényes. Féléves és éves, valamint VIP bérleteseinknek a nevezés ingyenes.
 
Időpontok:
2019. február 1.
Fekvőtámasz nap
 
2019. február 8.
Guggolásból felugrás nap
 
2019. február 15.
Gurulás-felállás nap
 
2019. február 22.
Négyütemű támaszpozíció nap
 
Döntő:
2019. március 3. 16:00
Plank verseny
 
Gyakorlatok:
 
Fekvőtámasz nap: 1 perc alatt a legtöbb szabályos ismétlést végrehajtó NŐ vagy FÉRFI.
Szabályos gyakorlat: Tenyértámasz pozícióban talajtól 20 centiméter magasságig leengedett könyökhajlítás. Fej a gerinc vonalát követi, tekintet lefelé néz. A váll, a csípő és a sarok vonala a gyakorlat alatt egy síkban van.
 
Guggolásból felugrás nap: 1 perc alatt legtöbb szabályos ismétlést végrehajtó NŐ vagy FÉRFI.
Szabályos gyakorlat: Maximum derékszögből indítjuk a felugrást. Talajtól elrugaszkodunk és a karokat magastartásba emeljük.
 
Gurulás – felállás nap: 1 perc alatt legtöbb szabályos ismétlést végrehajtó NŐ vagy FÉRFI.
Szabályos gyakorlat: Állás, karok magastartásából indítjuk a gyakorlatot, guggoláson keresztül gurulunk hátra, anélkül, hogy a nyakunkra gördülnénk, majd gurulunk vissza és a kezek segítsége nélkül állunk fel a kiinduló pozícióba.
 
Négyütemű támaszpozíció nap: 1 perc alatt legtöbb szabályos ismétlést végrehajtó NŐ vagy FÉRFI.
Szabályos gyakorlat: Kiinduló helyzet ugyanaz, mint a fekvőtámasz pozíciónál. Majd alkartámaszba ereszkedünk, miközben arra törekszünk, hogy a medencét stabilan tartsuk. Arra is ügyelünk, hogy a váll, a medence és a sarok egy síkban maradjon.
 
DÖNTŐ Plank nap: A leghosszabb ideig szabályosan „plankelő” NŐ és FÉRFI nyer.
Szabályos gyakorlat: Alkartámaszban, könyökök vállak alatt, fej a gerinc vonalában, tekintet lefelé néz, lapockák lezárva, hasizom, combizom és farizom feszít. A váll, csípő és sarok egy vonalban van a végrehajtás alatt.
 
 
Eredményhirdetés
Eredményhirdetésre a döntő napján, 2019. március 3-án kerül sor, amely alkalmával átadásra kerülnek a nyeremények.
 
Nyeremények kategóriánként:
 
1 db páros személyi edzés
1 db 30 perces hát-, váll-, nyak masszázskupon
2 db szauna szeánsz kupon
 
 
 
Az Évindító fitt péntekin challenge játékszabályzata ITT érhető el.