Egészségmegőrző program

Aktualitás dátuma: 
2013. szeptember 14., szombat - 09:30

2013 szeptember 13-án, pénteken tartotta meg a Miskolci Turisztikai Kft. az „egészségprojektjük” záró nagyrendezvényét. Az egy éven keresztül zajló programsorozat a dolgozók egészségmegőrzését, egészségre nevelését szolgálta, mely az Európai Unió támogatásával az Új Széchenyi Terv keretein belül valósulhatott meg.

2012 szeptember 15-én indult a projekt, miután Tóth Edina projektmenedzser, szakmai vezető és Molnárné Tóth Edina pénzügyi vezető sikeres pályázatot nyújtott be a TÁMOP-6.1.2/11/1-2012-0526 – Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok- lokális színterek című pályázatra. Egy év alatt számos klub- és csoportfoglalkozáson vettek részt a dolgozók, gyalog- és biciklitúrákat szerveztek, vetélkedtek, sportoltak rendszeresen és egészséges ételeket, italokat fogyaszthattak a programok alkalmával. A versenyeket, bajnokságokat és a programban aktívan részt vevő kollégákat pedig értékes nyereményekkel díjazták.

„A projekt nagyon népszerű volt a kollégák körében, rendkívül pozitívan és lelkesen álltak a különböző programokhoz. Számos lehetőségük volt az egészséges életmód elsajátítására, így a gépészektől az éttermeseken és masszőrökön át az irodistákig mindenki megtalálta a számára legmegszimpatikusabb elfoglaltságot. Az egészségre nevelés és szemléletformálás hatásosnak bizonyult, ezt az egészségügyi állapotfelmérések eredményei is bizonyítják.

Az elmúlt egy év a kitűzött célok mellett a csapatépítést is szolgálta, így nem csak egészségesebben, kiegyensúlyozottabban, de sokkal vidámabban is zártuk a projektet.”- Nyilatkozta Tóth Edina projektmenedzser, szakmai vezető.

A jövőben mindenképp folytatják az ehhez hasonló programok szervezését, már ki is tűzték a következő – számukra legkedvesebb elfoglaltság – gyalogtúra időpontját.