Miskolctapolca Barlangfürdő az Év fürdője

Aktualitás dátuma: 
2016. szeptember 6., kedd - 13:15

Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdő nyerte 2016-ban az Év fürdője versenyt!

Az Év fürdője honlapján lehetett szavazni magyarországi fürdőkre 3 kategóriában. Az egyik volt az Év fürdője, amelyet idén a Miskolctapolca Barlangfürdő nyert el.

A honlapon a fürdőről azt írták: „Miskolctapolca igazi kuriózum a termálfürdők palettáján. Barlangfürdője Európában egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt.

A 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.”

A fürdő üzemeltetője a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője is nagyon örült a díjnak, amelyet elsőként azoknak köszönt meg, akik a Barlangfürdőre szavaztak.

Az okokról kérdezve Beke Tibor elmondta: „a Miskolctapolca Barlangfürdő európai kuriózumnak számít, mivel az egyetlen természetes barlangi környezetben működő fürdő, de a fürdő által nyújtott szolgáltatások, a nyári szezonban szervezett éjszakai fürdőzések és a páratlan környezetben megtartott nyári zenés programok együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy a látogatók, a közönség ilyen nagy számban támogatott minket szavazatukkal.”

Az eredmény figyelemre méltó, hiszen közel 1500 szavazattal előzte meg a második helyezetett a Miskolctapolca Barlangfürdő. A TOP 15 listából az is kiderül, milyen fürdők végeztek még az Év fürdője mögött.